browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8-18

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 293
Poradnictwo:

tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

 

Browin Sp. z o.o. Sp. k.
z siedzibą w Łodzi informuje,
iż szybkowar BIOWIN 5L,
No 340205, kod EAN: 5908277703714, nie spełnia wymagań rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 11 lipca 2016 r. w sprawie wymagań dla urządzeń ciśnieniowych
i zespołów urządzeń ciśnieniowych, z uwagi m.in.
na brak w dołączonej do przedmiotowego wyrobu instrukcji informacji w zakresie bezpieczeństwa dotyczących konserwacji, tj. o codziennych czynnościach konserwacyjnych
i podstawowych naprawach, które mogą być wykonane przez użytkownika; ostrzeżenia przed naprawami, które mogą być wykonane tylko przez autoryzowany personel;
o dostępnych serwisach naprawczych oraz identyfikacji części zapasowych.
Powyższe ogłoszenie publikuje
się w związku z prowadzonym postępowaniem przed Prezesem Urzędu Ochrony Konkurencji
i Konsumentów.

Wyszukaj produkt
 

Sokownik nierdzewny 12 L

Opis

Przeznaczony jest do uwalniania soku ze świeżych owoców i warzyw.
Zbudowany jest z materiału odpornego na wysoką temperaturę. Sokownik można użytkować na wszystkich typach kuchenek, również indukcyjnych. Możliwe jest również mycie go w zmywarce.
Zestaw składa się z trzech nakładanych na siebie naczyń:
1 - w którym umieszcza się owoce (górne)
2 - wyposażone w kranik spustowy, którym spływa sok (środkowe)
3 - napełnia się wodą (na spodzie)

Użytkowanie
Naczynie nr 3 napełnia się wodą do wysokości około 2 cm poniżej górnej krawędzi. Następnie nakłada się nań naczynia nr 2 i 1. Do naczynia nr 1 wkłada się wcześniej przygotowane, umyte owoce. Owoce miękkie np. jagody, truskawki, maliny, porzeczki wsypuje się w całości – nierozdrobnione. Owoce twarde (jabłka, gruszki) powinny być pokrojone na kawałki o wymiarach mniejszych niż 3 cm. Owoce zasypuje się cukrem w ilości od 100 do 500 gramów. Zestaw zakrywa się pokrywką i zamyka się kranik spustowy naczynia nr 2. Tak przygotowany zestaw ustawia się na źródle ciepła (kuchnia gazowa, elektryczna itp.) i doprowadza powoli do wrzenia. Pod wpływem wytwarzającej się pary wodnej i podwyższonej temperatury z owoców zaczyna wydzielać się sok i gromadzić w naczyniu nr 2.
Czas wymagany do uzyskania soku, liczony od momentu zagotowania się wody (pojawienia się pary w górnym naczyniu) wynosi:

- dla owoców miękkich (truskawki, maliny) 20 - 30 minut;
- dla owoców półtwardych (czarna porzeczka, borówka) 30 - 40 minut;
- dla owoców twardych (jabłka, gruszki) - 45 - 60 minut;
Po około 15 minutach od chwili zagotowania się wody otwiera się kranik spustowy a gromadzący się sok można zlewać wężykiem bezpośrednio do butelek lub słoików. Zaraz po ich napełnieniu należy je zakapslować lub zamknąć nakrętkami typu twist-off. Wypełnione sokiem butelki (słoiki) zakryte kapslami lub nakrętkami, wstawia się do garnka z wodą i pasteryzuje w ciągu 30 minut (licząc od momentu zagotowania się wody). By uzyskać sok o wysokiej jakości i długiej trwałości, ważne jest by wszystkie czynności podczas jego przygotowywania wykonywane były z zachowaniem absolutnej czystości. Do mycia elementów sokownika należy używać dostępnych środków do mycia naczyń, unikając jednak ostrych szczoteczek, gąbek lub proszków mogących rysować naczynia. Równie dokładnie powinny być umyte słoiki, butelki, kapsle oraz nakrętki. Dobrze jest umyć je na kilka godzin wcześniej i pozostawić do góry dnem do wysuszenia.
UWAGA: Nie szorować powierzchni sokownika ostrymi zmywakami.

Dane

Symbol: 800512
Stawka VAT: 23%
Szerokość produktu: 32.0cm
Głębokość produktu: 36.6cm
Wysokość produktu: 42.5cm

Produkty powiązane

 
Browin 2010 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform