browin biowin biogrod bioterm soens 2measure
Salon sprzedaży

Otwarty w godzinach:
PN-PT 8 - 18 | SB 8 - 15

Telefon czynny:
PN-PT 8 - 16

Obsługa klienta:
tel.: +48 42 23 23 230
fax: +48 42 23 23 295
Export:
e-mail:
Poradnictwo:
tel.: +48 42 23 23 231
e-mail:

ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź

 

Fundusze Europejskie

Wyszukaj produkt
 

Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami - 23 g

Opis

Zalety stosowania zakwasu: - lepsza przyswajalność pieczywa, - delikatny smak, - chrupiąca skórka, - ładniejszy kolor pieczywa, - soczysty miękisz, - wydłużona świeżość pieczywa. Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem orkiszowym Składniki: 320 ml letniej wody, 10 g soli, 500 g mąki pszennej typu 500-750, 1 op. Zakwasu chlebowego orkiszowego z drożdżami (zakwas i drożdże). Opcjonalnie: 2 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni, soi. Piekarnik: Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. W międzyczasie do rozgrzewającego się piekarnika wstaw miseczkę z wodą, dzięki czemu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a miękisz pozostanie wilgotny. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200?C. Automat do wypieku chleba: Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz. Składniki: zmielone produkty orkiszowe, suszone drożdże S.cerevisiae, kultury starterowe zakwasu, olej rośinny, guma arabska (E414), kwas askorbinowy (E300), monostearynian sorbitolu (E491). Produkt naturany, ulega zmianom. Informacje o alergenach: zawiera gluten. Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.

Dane

Symbol: 409411
"Stawka VAT": 23%
3.63 zł
tu wpisz ewentualne uwagi
do koszyka:
szt.
 
Browin 2018 | Wszelkie prawa zastrzeżone | powered by freshform